Yoga en Outdoor Retraite Frankrijk 24 april tot 1 mei 2022

Yoga en Outdoor Retraite

Yoga en Outdoor Retraite Frankrijk 24 april tot 1 mei 2022

De kracht van met de berg zijn. Genietend met rustige ademhaling het overweldigende natuurgeweld voor je te zien. Stille kracht waar alles bij kan bestaan. Je ogen die de schoonheid naar binnen willen zuigen.

En dan naar binnen gaan in je lichaam, je eigen berg van kracht. Via yoga, ademhaling, spelen en meditatie. Om in dat contact te ontdekken wat je nodig hebt, wat je wil en daarna als vanzelf passende stappen te nemen.

Flow is onze natuurlijke staat van zijn. Die waarin het parasympatische zenuwstelsel actief is, je je in balans voelt en waar nodig herstelt van inspanning en stress. Dat vergeten we soms in onze maatschappij waar ‘drukdruk’ tot ideaal is verheven. Hersteltijd om terug te keren naar de staat waar je kunt ontdekken, leren, spelen en groeien. Naar die natuurlijke staat terugkeren word je gemakkelijk gemaakt in de kalmerende schoonheid en geborgenheid van de Zuid-Franse Alpen.

Dus dát is de locatie van het retraite.

Natuurlijk hebben we ons sympathische zenuwstelsel en een gezonde dosis stress ook nodig om te leven. En komen we sneller in flow als we veerkracht hebben. En kunnen we ons brein en ons lijf trainen in spelen en ontdekken rondom moeite, ongemak en innerlijke stormen. En opnieuw: waar beter dan in de Franse Alpen, kunnen we in plaats van stress vermijden, het juist actief aangaan, op pad met avontuur, je grenzen en de onvermijdelijke moeite die hoort bij het leven dat je wil en jezelf gunt?

Welkom bij het Yoga & Outdoor retraite!

Deze week is een combinatie van inspanning en ontspanning. Van ontdekken met stilte én beweging wat je lichaam en geest je zeggen, wat omgeving met je doet . Deze week wordt volop ondersteund door de prachtige natuur, heerlijk vegetarisch eten en de luxe van lekkere bedden in een (super mooi gelegen) nieuw houten chalet. Oh, en dit bergplaatsje heeft ook nog eens 300 dagen zon per jaar!

Wat: yoga en outdoor retraite
Wanneer: zo 24 april – zo 1 mei 2022
Waar: Puy st Vincent (1400 meter hoogte), Zuid Franse Alpen
Voor Wie: bergliefhebbers die zichzelf deze week vol inspanning en ontspanning gunnen! Ook te gek om als stel of vrienden samen te delen.
Yoga wordt gedifferentieerd aangeboden, dus geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde. De outdooractiviteiten zijn toegankelijk met een gemiddelde fitheid.
Door wie: Jana Yoga (Tim) en Eigenwijs in Evenwicht (Monike)
Investering: € 995

Inclusief:

 • 7 Overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer
 • Alle heerlijke vegetarische maaltijden 
  (7x ontbijt, 6x lunch, 7x diner)
 • Thee, koffie, citroenwater & sapjes met lekkers
 • 6x yoga (traditionele, hatha & yin yoga & more)
 • 6x ademwerk, meditatief bewegen, spelend ontdekken & systemisch ervaren
 • 1x via ferrata incl materiaal
 • 1x bergwandeling (incl loopmeditatie)
 • 1x raften of outdoor dag, afh weersomstandigheden
 • 1x koude-training in de vrije natuur (als dit je zenuwachtig maakt, zie het spelen met kou en warmte, en spelen is binnen jouw speelgrens) 
 • Een boost voor je immuunsysteem, zenuwstelsel en levenslust en een geweldige ervaring die ook weer thuis nog doorwerkt  

Er is voldoende vrije tijd om zelf verder te genieten van deze omgeving. Er is een zilvermijn vlakbij in Argentiere, een marktje in Vallouise, (zwem)meertje bij La Roche de Rame, prachtige stadjes (op 30-40 minuten rijden) als Briancon of Embrun. Voor degenen die meer uitdaging willen: neem een ijsbad in de rivier de Durance, klim naar een mooie top top 2500 meter, of huur een (elektrische) fiets. Natuurlijk kun je ook vooral de stilte en rust opzoeken op deze inspirerende plek, of aan de slag met dat boek dat je al zolang wil schrijven.

Er is plek voor 10 mensen.

Voel je welkom!

tim@janayoga.nl

monike@eigenwijsinevenwicht.nl

06-20002326