Yoga en Outdoor Retraite 2 mei – 9 mei 2021

Yoga en Outdoor Retraite

De kracht van gewoon met de berg zijn. Met rustige ademhaling het overdonderende natuurgeweld voor je te zien. Stille kracht waar alles bij kan bestaan. Je ogen die de schoonheid naar binnen willen zuigen.

En dan naar binnen gaan in je lichaam, je eigen berg van kracht. Via yoga, ademhaling en meditatie. Om in dat contact rustig te ontdekken wat je nodig hebt, wat je wil en daarna als vanzelf passende stappen te nemen.

Flow is onze natuurlijke staat van zijn. Die waarin het parasympatische zenuwstelsel actief is, je je in balans voelt en waar nodig herstelt van inspanning en stress. Dat vergeten we soms in onze maatschappij waar ‘drukdruk’ tot ideaal is verheven. Naar die natuurlijke staat terugkeren word je gemakkelijk gemaakt in de kalmerende Zuid-Franse Alpen.

Dus dát is de locatie van het retraite.

Natuurlijk hebben we ons sympathische zenuwstelsel en een gezonde dosis stress ook nodig om te leven. En komen we sneller in flow als we veerkracht hebben. En opnieuw: waar kunnen we beter het actieve en onze grenzen opzoeken dan in de uitdagende Franse Alpen?

Welkom bij het Yoga & Outdoor retraite 2021!

Deze week is een combinatie van inspanning en ontspanning. Van ontdekken in stilte én in beweging wat je lichaam en geest je zeggen. Deze week wordt volop ondersteund door de prachtige natuur, heerlijk vegetarisch eten en de luxe van lekkere bedden in een (super mooi gelegen) nieuw houten chalet. Oh, en dit bergplaatsje heeft ook nog eens 300 dagen zon per jaar!

Wat: yoga en outdoor retraite

Wanneer: zo 2 mei – 9 mei 2021

Waar: Puy st Vincent (1400 meter hoogte), Zuid Franse Alpen

Voor Wie: bergliefhebbers die zichzelf deze week vol inspanning en ontspanning gunnen! Ook te gek om als stel of vrienden samen te delen.

Yoga wordt gedifferentieerd aangeboden, dus geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde. De outdooractiviteiten zijn toegankelijk met een gemiddelde fitheid.

Door wie: Jana Yoga (Tim) en Eigenwijs in Evenwicht (Monike)

Investering: € 945

Inclusief:

 • 7 Overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer
 • Alle heerlijke vegetarische maaltijden
 • (7x ontbijt, 6x lunch, 7x diner)
 • Thee, koffie, citroenwater & sapjes
 • met lekkers
 • 6x yoga (traditionele, hatha & yin yoga)
 • 6x ademwerk & meditatie
 • 1x via ferrata incl materiaal
 • 1x bergwandeling incl loopmeditatie
 • 1x raften incl materiaal
 • 1x bergbootcamp met aansluitend yoga

Er is voldoende vrije tijd om zelf verder te genieten van deze omgeving. Er is een zilvermijn vlakbij in Argentiere, een marktje in Vallouise, (zwem)meertje bij La Roche de Rame, prachtige stadjes (op 30-40 minuten rijden) als Briancon of Embrun. Voor degenen die meer uitdaging willen: neem een ijsbad in de rivier de Durance, klim naar een mooie top top 2500 meter, of huur een (elektrische) fiets. Natuurlijk kun je ook vooral de stilte en rust opzoeken op deze inspirerende plek, of aan de slag met dat boek dat je al zolang wil schrijven.

Er is plek voor maximaal 12 mensen.

Voel je welkom 🙂

tim@janayoga.nl

monike@eigenwijsinevenwicht.nl

06-20002326