Retraites

Yoga en Outdoor Retraite

Yoga en Outdoor Retraite Frankrijk 20 tot 27 april 2025

De kracht van met de berg zijn. Genietend met rustige ademhaling het overweldigende natuurgeweld voor je te zien. Stille kracht waar alles bij kan bestaan. Je ogen die de schoonheid naar binnen willen zuigen.

En dan naar binnen gaan in je lichaam, je eigen berg van kracht. Via yoga, ademhaling, spelen en meditatie. Om in dat contact te ontdekken wat je nodig hebt, wat je wil en daarna als vanzelf passende stappen te nemen.

Flow is onze natuurlijke staat van zijn. Die waarin het parasympatische zenuwstelsel actief is, je je in balans voelt en waar nodig herstelt van inspanning en stress. Dat vergeten we soms in onze maatschappij waar ‘drukdruk’ tot ideaal is verheven. Hersteltijd om terug te keren naar de staat waar je kunt ontdekken, leren, spelen en groeien. Naar die natuurlijke staat terugkeren word je gemakkelijk gemaakt in de kalmerende schoonheid en geborgenheid van de Zuid-Franse Alpen.

Dus dát is de locatie van het retraite.

Natuurlijk hebben we ons sympathische zenuwstelsel en een gezonde dosis stress ook nodig om te leven. En komen we sneller in flow als we veerkracht hebben. En kunnen we ons brein en ons lijf trainen in spelen en ontdekken rondom moeite, ongemak en innerlijke stormen. En opnieuw: waar beter dan in de Franse Alpen, kunnen we in plaats van stress vermijden, het juist actief aangaan, op pad met avontuur, je grenzen en de onvermijdelijke moeite die hoort bij het leven dat je wil en jezelf gunt?

Welkom bij het Yoga & Outdoor retraite!

Deze week is een combinatie van inspanning en ontspanning. Van ontdekken met stilte én beweging wat je lichaam en geest je zeggen, wat omgeving met je doet . Deze week wordt volop ondersteund door de prachtige natuur, samen vegetarisch koken en de luxe van lekkere bedden in een (super mooi gelegen) nieuw houten chalet. Oh, en dit bergplaatsje heeft ook nog eens 300 dagen zon per jaar!

Wat: yoga en outdoor retraite
Wanneer: zo 20 april – za 27 april 2025
Waar: Puy st Vincent (1400 meter hoogte), Zuid Franse Alpen
Voor Wie: bergliefhebbers die zichzelf deze week vol inspanning en ontspanning gunnen! Ook te gek om als stel of vrienden samen te delen.
Yoga wordt gedifferentieerd aangeboden, dus geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde. De outdooractiviteiten zijn toegankelijk met een gemiddelde fitheid.
Door wie: Jana Yoga (Tim) en Eigenwijs in Evenwicht (Monike)
Investering: € 1345

Inclusief:

 • 7 Overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer
 • 7x ontbijt
 • Ingrediënten voor samen lunch maken.
 • 7x heerlijk verzorgd diner door kok met ayurvedische achtergrond
 • Thee, koffie, citroenwater & sapjes met lekkers
 • Elke dag yoga, meditatie & ademwerk
 • Speelse workshops
 • Via ferrata incl materiaal
 • Bergwandeling (incl loopmeditatie)
 • Outdoor dag, hike & Panorama picknick
 • Koude-training in de vrije natuur voor wie wil 😉
 • Een boost voor je immuunsysteem, zenuwstelsel en levenslust en een geweldige ervaring die ook weer thuis nog doorwerkt  

Er is voldoende vrije tijd om zelf verder te genieten van deze omgeving. Er is een zilvermijn vlakbij in Argentiere, een marktje in Vallouise, (zwem)meertje bij La Roche de Rame, prachtige stadjes (op 30-40 minuten rijden) als Briancon of Embrun. Voor degenen die meer uitdaging willen: neem een ijsbad in de rivier de Durance, klim naar een mooie top top 2500 meter, of huur een (elektrische) fiets. Natuurlijk kun je ook vooral de stilte en rust opzoeken op deze inspirerende plek, of aan de slag met dat boek dat je al zolang wil schrijven.

Er is plek voor 10 mensen.

Voel je welkom!

tim@janayoga.nl

monike@eigenwijsinevenwicht.nl

06-20002326

24 uur Retraites

24 uur voor jou – met yoga incl meditatie, luchtig ongemak, een speelse basis, de natuur en heerlijk eten vers uit de tuin. Op de verschillende data komen naast deze altijd aanwezige heerlijke onderdelen, licht nadruk op verschillende thema’s als adem & aandacht, yoga & Outdoor, meditatie & stilte of als onderdeel van de jaartraining in belichaming. Take a pick, en voel je welkom! 

voorjaar 2025, 1-2 maart

24 uurs Yoga & Outdoor Stilte Retraite waarbij we meer buitenstebinnen zijn, het seizoen van de ‘nawinter’ gebruiken met aandacht voor onze essentie, we naar binnen gaan èn buiten zijn met oefeningen in de natuur. Open, in beweging en toch verstillen met de natuur als inspiratiebron.

Standaard info 24 uurs retraite: We nodigen je uit deze 24 uur te nemen voor jou en de kracht van ‘zijn’. De energie van het voormalige klooster met de fijne ruimtes helpt je daarbij. Niet hoeven nadenken over werk, eten koken, kinderen en ook niet hoe jezelf te verbeteren. Je hoeft zelfs niet te ontspannen en het verbeterprojectje dat je van jezelf maakt mag ook even wachten 🙂

Via yoga incl meditatie, ademhaling, spel en interactie ben je bij je lichaam, je geest en gevoel, zonder daar meteen op te hoeven reageren. Zijn met wat er is, dat observeren, soms een spontane impuls volgen in dat ‘hier en nu’ en een emotie ontdekken, of een zindering van je levenslust. Dan ontdek je vandaar uit wat je nodig hebt, wat je op een diepere laag voor jezelf wil en de actie die daarbij past. Kortom 24 uur helemaal voor jou!

Je voelt je op allerlei lagen gevoed en geïnspireerd na afloop. Breng nieuwsgierigheid mee naar jezelf en wat er allemaal in je lichaam schuilt aan emoties, wijsheid en bruisendheid!

Praktisch

 • Wat 24 uur ruimte voor jou met stilte, spel, yoga, meditatie, embodiment en natuur

 • Wanneer: zie data bovenaan

 • Waar Noord-Brabant, in een voormalig klooster

 • Groep maximaal 12 personen

 • Investering €225,- 

Super Welkom! 🍀🌱

Warme stromende lente groeten,

Monike en Tim

Aanmelden of vragen?

Kan ook per mail of even bellen/appen:

tim@janayoga.nl

monike@eigenwijsinevenwicht.nl

06-20002326 

Yoga & Outdoor retraite Nederland


Wat heb je gemist?


 • Familie Retraite – Op reis in jezelf en je gezin (16-18 juli 2020)

“Op reis in jezelf en je gezin – een beleving van betekenis!”

Met het hele gezin of als ouder met kind genieten op een inspirerende plek in Brabant! Een fijn samenzijn waar we elkaar inspireren door er simpelweg te zijn. Jezelf opladen met spel, ontspanning, yoga en gewoon samen zijn en genieten van heerlijk vegetarisch eten, de natuur, en ideeen om met nieuwe inzichten, energie en een gevoel van vrijheid thuis verder te gaan!

—- 👣 ———


 • 24 uurs Retraite Yoga & Meditatie (29 feb – 1 maart 2020)


 • Mini retraite 1 daags Speel en leef!

met yoga en systemisch werken

Wil je meer richting geven aan je leven en energie en blokkades opheffen? We gaan deze dag aan de slag met systemische oefeningen, meditatie, ademhaling, visualisatie en yoga. Je komt in contact met je innerlijke kind in allerlei fases. Emoties zijn deze dag kansen voor groei. Er ontstaat ruimte voor

lachen en huilen: levenslust, rust en ontwikkeling om keuzes te maken die bij je passen. Je gaat naar huis met energie en inspiratie voor het dagelijkse en een gevoel van vrijheid!


 • Mini retraite ‘Oost ontmoet west’ voorjaar 2020 in NL Heeswijk-Dinther

Is zingeving context onafhankelijk? Laat je uitdagen om je bakens te verzetten en zo je horizon te verbreden. We duiken de diepte in tijdens dit interactieve mini retraite (inclusief 1 nacht) met workshops met invalshoeken vanuit verschillende wereldtradities, yoga, vegetarisch eten, meditaties en tussendoor vrije tijd om het te laten bezinken in het natuurschoon van een mooie ruime tuin.


Meer info?