Retraites

Yoga & Outdoor Mini Retraite 2 – 3 okt 2021

 • Yoga & Outdoor Mini Retraite

  Het gaat om 24 uur voor jou, ondergedompeld in yoga (hopelijk buiten), meditatie, speels ongemak opzoeken, training van lef- en lachspieren en voor wie wil een koudetraining met ademhaling in een natuurplas vlakbij. Gezien de vorige Yoga & Outdoor mini retraite zo enthousiast ontvangen is nu deze keer weer 24 uur wat meer buiten doen dan in onze gebruikelijke 24 uurs retraites. Speciaal voor jou!

  Een nacht in een eenvoudige eigen kamer in een monnikcel van een voormalig klooster, met gedeeld sanitair, heerlijk vegetarische eten, prachtige natuur, fijn programma aanbod en veel ruimte.

  Het is fijn dat de locatie onder de hotelregeling open mag zijn en trainingen en educatieve activiteiten doorgang mogen vinden in besloten plaatsen met inachtneming van de basismaatregelen.

  Praktisch

  • Wat 24 uur ruimte voor jou met stilte, spel, yoga, meditatie en natuur

  • Wanneer zaterdag 2 okt tot zon 3 okt 15u

  • Waar Noord-Brabant, in een voormalig klooster

  • Groep maximaal 10 personen

  • Investering

   • €125 direct naar de locatie voor overnachting en 3 vegetarische maaltijden

   • Ons programma bieden we dit keer aan op basis van Dana / donatie dat na afloop (anoniem) gegeven kan worden. Kies wat voor jou op dit moment past en wat het programma je waard blijkt achteraf. Als je dit lastig vindt, kies dan bv €50 – €70 – €100. Handig om hiervoor contant geld mee te nemen.

     

     

  Super Welkom 🍀🌱

  Warme stromende lente groeten,

  Monike en Tim

  Aanmelden of vragen?

  Kan ook per mail of even bellen/appen:

  tim@janayoga.nl

  monike@eigenwijsinevenwicht.nl

  06-20002326

  Yoga & Outdoor retraite Nederland

 • Yoga en Outdoor Retraite 24 april tot 1 mei 2022

De kracht van gewoon met de berg zijn. Met rustige ademhaling het overdonderende natuurgeweld voor je te zien. Stille kracht waar alles bij kan bestaan. Je ogen die de schoonheid naar binnen willen zuigen.

En dan naar binnen gaan in je lichaam, je eigen berg van kracht. Via yoga, ademhaling en meditatie. Om in dat contact rustig te ontdekken wat je nodig hebt, wat je wil en daarna als vanzelf passende stappen te nemen.

Flow is onze natuurlijke staat van zijn. Die waarin het parasympatische zenuwstelsel actief is, je je in balans voelt en waar nodig herstelt van inspanning en stress. Dat vergeten we soms in onze maatschappij waar ‘drukdruk’ tot ideaal is verheven. Naar die natuurlijke staat terugkeren word je gemakkelijk gemaakt in de kalmerende Zuid-Franse Alpen.

Dus dát is de locatie van het retraite.

Natuurlijk hebben we ons sympathische zenuwstelsel en een gezonde dosis stress ook nodig om te leven. En komen we sneller in flow als we veerkracht hebben. En opnieuw: waar kunnen we beter het actieve en onze grenzen opzoeken dan in de uitdagende Franse Alpen?

Welkom bij het Yoga & Outdoor retraite 2022!

Deze week is een combinatie van inspanning en ontspanning. Van ontdekken in stilte én in beweging wat je lichaam en geest je zeggen. Deze week wordt volop ondersteund door de prachtige natuur, heerlijk vegetarisch eten en de luxe van lekkere bedden in een (super mooi gelegen) nieuw houten chalet. Oh, en dit bergplaatsje heeft ook nog eens 300 dagen zon per jaar!

 • Wat: yoga en outdoor retraite
 • Wanneer: zo 24 april – 1 mei 2022
 • Waar: Puy st Vincent (1400 meter hoogte), Zuid Franse Alpen
 • Voor Wie: bergliefhebbers die zichzelf deze week vol inspanning en ontspanning gunnen! Ook te gek om als stel of vrienden samen te delen.
 • Yoga wordt gedifferentieerd aangeboden, dus geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde. De outdooractiviteiten zijn toegankelijk met een gemiddelde fitheid.
 • Door wie: Jana Yoga (Tim) en Eigenwijs in Evenwicht (Monike)

Investering: € 945

Inclusief:

 • 7 Overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer
 • Alle heerlijke vegetarische maaltijden
 • (7x ontbijt, 6x lunch, 7x diner)
 • Thee, koffie, citroenwater & sapjes
 • met lekkers
 • 6x yoga (traditionele, hatha & yin yoga)
 • 6x ademwerk & meditatie
 • 1x via ferrata incl materiaal
 • 1x bergwandeling incl loopmeditatie
 • 1x raften incl materiaal
 • 1x bergbootcamp met aansluitend yoga

Er is voldoende vrije tijd om zelf verder te genieten van deze omgeving. Er is een zilvermijn vlakbij in Argentiere, een marktje in Vallouise, (zwem)meertje bij La Roche de Rame, prachtige stadjes (op 30-40 minuten rijden) als Briancon of Embrun. Voor degenen die meer uitdaging willen: neem een ijsbad in de rivier de Durance, klim naar een mooie top top 2500 meter, of huur een (elektrische) fiets. Natuurlijk kun je ook vooral de stilte en rust opzoeken op deze inspirerende plek, of aan de slag met dat boek dat je al zolang wil schrijven.

Er is plek voor maximaal 12 mensen.

Voel je welkom 🙂


Wat heb je gemist?


 • Familie Retraite – Op reis in jezelf en je gezin (16-18 juli 2020)

“Op reis in jezelf en je gezin – een beleving van betekenis!”

Met het hele gezin of als ouder met kind genieten op een inspirerende plek in Brabant! Een fijn samenzijn waar we elkaar inspireren door er simpelweg te zijn. Jezelf opladen met spel, ontspanning, yoga en gewoon samen zijn en genieten van heerlijk vegetarisch eten, de natuur, en ideeen om met nieuwe inzichten, energie en een gevoel van vrijheid thuis verder te gaan!

Doe je mee? Meld je aan:

 • tim@janayoga.nl
 • monike@eigenwijsinevenwicht.nl
 • 06-20002326

✨ Wat kun je verwachten?

Je wordt wakker op een plek waar al eeuwen mensen zingeving vinden. De kinderen hebben de ruimte binnen en buiten. Voor wie wil is er een ochtend yoga les. Daarna volg je de geur van vers gebakken brood naar de ontbijttafel waar je samen geniet van het heerlijke eten.

De dagen staan in het teken van het vieren van de verbinding en vrijheid in jezelf en met je gezin, soms wat onconventioneel. Lekker samen buiten zijn, spel en yoga. Breng dus een vleugje nieuwsgierigheid en moed mee op reis 🙂

✨ Inclusief

✅ 2 overnachtingen in een voormalig klooster in een familiekamer

✅ De luxe dat er heerlijk vegetarisch uit eigen tuin voor je gekookt wordt (2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner)

✅ workshops en activiteiten zoals: yoga, spel & creativiteit, wandeling, kampvuur

✅ Koffie, thee, limonade en fruit

✅ In de vrije tijd genieten in de kloostertuin en de omringende natuur: op loopafstand een kinderboerderij/speeltuintje en natuurlijk zwemwater

✨ Voor wie?

Voor jou als ouder/verzorger met je kind of met heel je gezin, om de alledaagse hectiek te doorbreken en met nieuwe sprankeling en inspiratie verder te reizen

Speciaal voor kinderen van 6-12.

✨ Je investering

 • €420 ouder & kind
 • €225 extra volwassene
 • €95 extra kind

Mail / bel ons om je aan te melden! Heb je nog specifieke wensen / vragen over de locatie, voorzieningen, voedsel of programma? Laat het ons weten.

 • tim@janayoga.nl
 • monike@eigenwijsinevenwicht.nl
 • 06-20002326

Tim, Monike en hun kinderen Jana en Isha zijn samen als gezin op reis en nemen jullie graag mee!

✨ Wie zijn we?

Monike is gezinscoach, systemisch begeleider, hsp expert en yoga docent. Ze heeft een rijke ervaring in het begeleiden van mensen. Met compassie, lef en menselijk inzicht zorgt ze voor openheid en vertrouwen waaruit de ander kan groeien.

Tim studeerde aan de Sporthogeschool en haalde in India zijn PG diploma in yoga (+1650 uur). Als eigenaar van Jana Yoga inspireert hij jong en oud hun potentieel te leven. Met zijn bevrijdende humor, verrassende invalshoeken en authentieke manier van yoga doorgeven, nodigt hij uit tot (innerlijke) beweging en stilte om je vrij te voelen.

Uniek is dat ook Jana (11 jaar) en Isha (7 jaar) hun talenten inbrengen in de retraite. Jana gaf haar eerste les kinderyoga in India en zingt sanskrit mantras vanuit haar hart. Isha laat zien hoe je energie kan omzetten in beweging. In de vorm van yoga, breakdance en adem.

We leefden als gezin onlangs een geweldig jaar in India en delen de ervaringen van deze reis en andere levenservaringen graag. We geloven in de kracht van voorleven om oude wijsheden door te geven met speelsheid, diepgang en avontuur. Met als drijfveren: verbinding, het herontdekken van onze natuur en jullie een heerlijke ervaring bieden.

✨ De locatie

De accommodatie is een voormalig kapucijnen klooster met eenvoudige kamers, fijne bedden en gedeeld sanitair. En je zal de energie ervaren van de rustgevende yogaruimte, een aparte meditatieruimte, gezamenlijke eetzaal en de ruime tuin waar biologische gewassen worden geteeld die ‘s avonds op je bord liggen. Verser kan niet! In de tuin staat een speeltoestel voor de kinderen. Aangrenzend aan het klooster loopt een wandelroute in een bosrijke omgeving. Een ideale plek dus waar je kan genieten van de natuur, rust en ruimte.

—- 👣 ———


 • 24 uurs Retraite Yoga & Meditatie (29 feb – 1 maart 2020)


 • Mini retraite 1 daags Speel en leef!

met yoga en systemisch werken

Wil je meer richting geven aan je leven en energie en blokkades opheffen? We gaan deze dag aan de slag met systemische oefeningen, meditatie, ademhaling, visualisatie en yoga. Je komt in contact met je innerlijke kind in allerlei fases. Emoties zijn deze dag kansen voor groei. Er ontstaat ruimte voor

lachen en huilen: levenslust, rust en ontwikkeling om keuzes te maken die bij je passen. Je gaat naar huis met energie en inspiratie voor het dagelijkse en een gevoel van vrijheid!


 • Mini retraite ‘Oost ontmoet west’ voorjaar 2020 in NL Heeswijk-Dinther

Is zingeving context onafhankelijk? Laat je uitdagen om je bakens te verzetten en zo je horizon te verbreden. We duiken de diepte in tijdens dit interactieve mini retraite (inclusief 1 nacht) met workshops met invalshoeken vanuit verschillende wereldtradities, yoga, vegetarisch eten, meditaties en tussendoor vrije tijd om het te laten bezinken in het natuurschoon van een mooie ruime tuin.


Meer info?