Retraites

 • 24 uurs Retraite Yoga & Meditatie

De kracht van ‘zijn’. De fijne energie van het voormalige klooster met de fijne ruimtes helpt je daarbij. Gewoon zijn. Met alles wat er is en wat weer gaat.

Niet hoeven nadenken over werk, eten koken, kinderen en ook niet hoe jezelf te verbeteren. Je hoeft zelfs niet te ontspannen 🙂

Via yoga, ademhaling en meditatie ben je bij je lichaam, je geest en gevoel, zonder daar meteen op te hoeven reageren. Zijn met wat er is, dat observeren en in dat ‘hier en nu’ kun je de zindering van vrijheid door je voelen stromen.

Dan ontdek je vandaar uit wat je nodig hebt, je speelsheid, wat je wil en de actie die past.

24 uur helemaal voor jou!

Je voelt je na afloop op allerlei manieren gevoed.

 • Welkom bij het 24 uurs yoga retraite!
 • Wat: 24 uurs yoga retraite
 • Wanneer: za 30 nov 15u tot zo 1 dec 2019 15u
 • Waar: Handel (Noord Brabant)
 • Voor Wie: iedereen die zichzelf deze 24 uur gunt.
 • Yoga wordt gedifferentieerd aangeboden, dus geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde.
 • Door wie: Jana Yoga (Tim) en Eigenwijs in Evenwicht (Monike)

Investering: € 149

Inclusief:

 • 1x Overnachting in eigen kamer met heerlijk matras en gedeeld sanitair
 • 3x heerlijke vegetarische maaltijden
 • (1x diner, 1x ontbijt, 1x lunch)
 • Thee, koffie, citroenwater & wat lekkers
 • 2x yoga (traditionele, hatha & yin yoga)
 • 1x adem & meditatie sessie
 • 1x schrijfmeditatie in de natuur

Welkom!

Aanmelden of vragen?

Kan ook per mail of even bellen/appen:

0620002326

Monike@eigenwijsinevenwicht.nl

tim@janayoga.nl


 • Yoga en Outdoor Retraite 31 mei – 7 juni 2020

De kracht van gewoon met de berg zijn. Met rustige ademhaling het overdonderende natuurgeweld voor je te zien. Stille kracht waar alles bij kan bestaan. Je ogen die de schoonheid naar binnen willen zuigen.

En dan naar binnen gaan in je lichaam, je eigen berg van kracht. Via yoga, ademhaling en meditatie. Om in dat contact rustig te ontdekken wat je nodig hebt, wat je wil en daarna als vanzelf passende stappen te nemen.

Flow is onze natuurlijke staat van zijn. Die waarin het parasympatische zenuwstelsel actief is, je je in balans voelt en waar nodig herstelt van inspanning en stress. Dat vergeten we soms in onze maatschappij waar ‘drukdruk’ tot ideaal is verheven. Naar die natuurlijke staat terugkeren word je gemakkelijk gemaakt in de kalmerende Zuid-Franse Alpen.

Dus dát is de locatie van het retraite.

Natuurlijk hebben we ons sympathische zenuwstelsel en een gezonde dosis stress ook nodig om te leven. En komen we sneller in flow als we veerkracht hebben. En opnieuw: waar kunnen we beter het actieve en onze grenzen opzoeken dan in de uitdagende Franse Alpen?

Welkom bij het Yoga & Outdoor retraite 2020!

Deze week is een combinatie van inspanning en ontspanning. Van ontdekken in stilte én in beweging wat je lichaam en geest je zeggen. Deze week wordt volop ondersteund door de prachtige natuur, heerlijk vegetarisch eten en de luxe van lekkere bedden in een (super mooi gelegen) nieuw houten chalet. Oh, en dit bergplaatsje heeft ook nog eens 300 dagen zon per jaar!

Wat: yoga en outdoor retraite

Wanneer: zo 31 mei – 7 juni 2020

Waar: Puy st Vincent (1400 meter hoogte), Zuid Franse Alpen

Voor Wie: bergliefhebbers die zichzelf deze week vol inspanning en ontspanning gunnen! Ook te gek om als stel of vrienden samen te delen.

Yoga wordt gedifferentieerd aangeboden, dus geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde. De outdooractiviteiten zijn toegankelijk met een gemiddelde fitheid.

Door wie: Jana Yoga (Tim) en Eigenwijs in Evenwicht (Monike)

Investering: € 945

Inclusief:

7 Overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer

Alle heerlijke vegetarische maaltijden

(7x ontbijt, 6x lunch, 7x diner)

Thee, koffie, citroenwater & sapjes

met lekkers

6x yoga (traditionele, hatha & yin yoga)

6x ademwerk & meditatie

1x via ferrata incl materiaal

1x bergwandeling incl loopmeditatie

1x raften incl materiaal

1x bergbootcamp met aansluitend yoga

Er is voldoende vrije tijd om zelf verder te genieten van deze omgeving. Er is een zilvermijn vlakbij in Argentiere, een marktje in Vallouise, (zwem)meertje bij La Roche de Rame, prachtige stadjes (op 30-40 minuten rijden) als Briancon of Embrun. Voor degenen die meer uitdaging willen: neem een ijsbad in de rivier de Durance, klim naar een mooie top top 2500 meter, of huur een (elektrische) fiets. Natuurlijk kun je ook vooral de stilte en rust opzoeken op deze inspirerende plek, of aan de slag met dat boek dat je al zolang wil schrijven.

Er is plek voor maximaal 12 mensen.

Het eerste stel (partners of vrienden) dat aanmeldt krijgt €100 korting (ieder €50) én als bonus de ‘master bedroom’ met geweldig uitzicht vanuit je ligbad

tim@janayoga.nl

monike@eigenwijsinevenwicht.nl

06-20002326

 • Mini retraite 1 daags Speel en leef!

met yoga en systemisch werken

Wil je meer richting geven aan je leven en energie en blokkades opheffen? We gaan deze dag aan de slag met systemische oefeningen, meditatie, ademhaling, visualisatie en yoga. Je komt in contact met je innerlijke kind in allerlei fases. Emoties zijn deze dag kansen voor groei. Er ontstaat ruimte voor

lachen en huilen: levenslust, rust en ontwikkeling om keuzes te maken die bij je passen. Je gaat naar huis met energie en inspiratie voor het dagelijkse en een gevoel van vrijheid!

Meer info?


 • Mini retraite ‘Oost ontmoet west’ voorjaar 2020 in NL Heeswijk-Dinther

Is zingeving context onafhankelijk? Laat je uitdagen om je bakens te verzetten en zo je horizon te verbreden. We duiken de diepte in tijdens dit interactieve mini retraite (inclusief 1 nacht) met workshops met invalshoeken vanuit verschillende wereldtradities, yoga, vegetarisch eten, meditaties en tussendoor vrije tijd om het te laten bezinken in het natuurschoon van een mooie ruime tuin.

Meer info?