Retraites

24 uur Retraites, nieuwe data bekend!

24 uur voor jou – met yoga incl meditatie, luchtig ongemak, een speelse basis, de natuur en heerlijk eten vers uit de tuin. Op de verschillende data komen naast deze altijd aanwezige heerlijke onderdelen, licht nadruk op verschillende thema’s als adem & aandacht, yoga & Outdoor, meditatie & stilte of als onderdeel van de jaartraining in belichaming. Take a pick, en voel je welkom! 

5-6 februari 2022

24 uur voor jou! Speciaal in deze versie zijn de twee Indiase vuur rituelen een uit de yogatraditie en een Himalaya ritueel, doorgeven door swami Maheshananda.  

26-27 februari 2022 

Yoga & Outdoor mini waarbij we meer buiten zijn, de laatste wintermaand gebruiken om vanuit de stilte te ervaren met oefeningen in de natuur & voor wie wil een koudetraining met ademhaling in de natuurplas vlakbij. 

24-25 maart 2022 do – vrij 

Embodiment via yoga, spel en natuur helpt je te leven vanuit je lichaam en zo naar de stroom van het leven zelf. Het ‘hoe’ leert ons lichaam ons graag, als we haar taal verstaan. Via systemische oefeningen, visualisaties en belichamen van (yoga)houdingen, maak je contact met verschillende innerlijke delen: ‘jij’ in allerlei fases en gezichten vanuit je lichaam. Om je eigenheid te omarmen en positief bij te dragen in de wereld. 

1-2 oktober 2022 

Yoga & Outdoor mini waarbij we meer buiten zijn, het seizoen van de herfst gebruiken met aandacht voor onze essentie, oefeningen in de natuur & voor wie wil een koudetraining met ademhaling in de natuurplas vlakbij. 

5-6 november 2022 

Stilte & Yoga, inclusief meditatie

Speciaal in deze versie zijn er stille momenten en perioden, binnen en buiten, zittend en in beweging en bij oeroud een Indiaas vuur uit de Himalaya, ons doorgeven door swami Maheshananda.  

Standaard info 24 uurs retraite: We nodigen je uit deze 24 uur te nemen voor jou en de kracht van ‘zijn’. De energie van het voormalige klooster met de fijne ruimtes helpt je daarbij. Niet hoeven nadenken over werk, eten koken, kinderen en ook niet hoe jezelf te verbeteren. Je hoeft zelfs niet te ontspannen en het verbeterprojectje dat je van jezelf maakt mag ook even wachten 🙂

Via yoga incl meditatie, ademhaling, spel en interactie ben je bij je lichaam, je geest en gevoel, zonder daar meteen op te hoeven reageren. Zijn met wat er is, dat observeren, soms een spontane impuls volgen in dat ‘hier en nu’ en een emotie ontdekken, of een zindering van je levenslust. Dan ontdek je vandaar uit wat je nodig hebt, wat je op een diepere laag voor jezelf wil en de actie die daarbij past. Kortom 24 uur helemaal voor jou!

Je voelt je op allerlei lagen gevoed en geïnspireerd na afloop. Breng nieuwsgierigheid mee naar jezelf en wat er allemaal in je lichaam schuilt aan emoties, wijsheid en bruisendheid!

Praktisch

 • Wat 24 uur ruimte voor jou met stilte, spel, yoga, meditatie, embodiment en natuur

 • Wanneer: zie data bovenaan

 • Waar Noord-Brabant, in een voormalig klooster

 • Groep maximaal 12 personen

 • Investering €225,- 

Super Welkom! 🍀🌱

Warme stromende lente groeten,

Monike en Tim

Aanmelden of vragen?

Kan ook per mail of even bellen/appen:

tim@janayoga.nl

monike@eigenwijsinevenwicht.nl

06-20002326 

Yoga & Outdoor retraite Nederland

 • Yoga en Outdoor Retraite Frankrijk 24 april tot 1 mei 2022

De kracht van gewoon met de berg zijn. Met rustige ademhaling het overdonderende natuurgeweld voor je te zien. Stille kracht waar alles bij kan bestaan. Je ogen die de schoonheid naar binnen willen zuigen.

En dan naar binnen gaan in je lichaam, je eigen berg van kracht. Via yoga, ademhaling en meditatie. Om in dat contact rustig te ontdekken wat je nodig hebt, wat je wil en daarna als vanzelf passende stappen te nemen.

Flow is onze natuurlijke staat van zijn. Die waarin het parasympatische zenuwstelsel actief is, je je in balans voelt en waar nodig herstelt van inspanning en stress. Dat vergeten we soms in onze maatschappij waar ‘drukdruk’ tot ideaal is verheven. Naar die natuurlijke staat terugkeren word je gemakkelijk gemaakt in de kalmerende Zuid-Franse Alpen.

Dus dát is de locatie van het retraite.

Natuurlijk hebben we ons sympathische zenuwstelsel en een gezonde dosis stress ook nodig om te leven. En komen we sneller in flow als we veerkracht hebben. En opnieuw: waar kunnen we beter het actieve en onze grenzen opzoeken dan in de uitdagende Franse Alpen?

Welkom bij het Yoga & Outdoor retraite 2022!

Deze week is een combinatie van inspanning en ontspanning. Van ontdekken in stilte én in beweging wat je lichaam en geest je zeggen. Deze week wordt volop ondersteund door de prachtige natuur, heerlijk vegetarisch eten en de luxe van lekkere bedden in een (super mooi gelegen) nieuw houten chalet. Oh, en dit bergplaatsje heeft ook nog eens 300 dagen zon per jaar!

 • Wat: yoga en outdoor retraite
 • Wanneer: zo 24 april – 1 mei 2022
 • Waar: Puy st Vincent (1400 meter hoogte), Zuid Franse Alpen
 • Voor Wie: bergliefhebbers die zichzelf deze week vol inspanning en ontspanning gunnen! Ook te gek om als stel of vrienden samen te delen.
 • Yoga wordt gedifferentieerd aangeboden, dus geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde. De outdooractiviteiten zijn toegankelijk met een gemiddelde fitheid.
 • Door wie: Jana Yoga (Tim) en Eigenwijs in Evenwicht (Monike)

Investering: € 995

Inclusief:

 • 7 Overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer
 • Alle heerlijke vegetarische maaltijden
 • (7x ontbijt, 6x lunch, 7x diner)
 • Thee, koffie, citroenwater & sapjes
 • met lekkers
 • 6x yoga (traditionele, hatha & yin yoga)
 • 6x ademwerk & meditatie
 • 1x via ferrata incl materiaal
 • 1x bergwandeling incl loopmeditatie
 • 1x raften incl materiaal
 • 1x bergbootcamp met aansluitend yoga

Er is voldoende vrije tijd om zelf verder te genieten van deze omgeving. Er is een zilvermijn vlakbij in Argentiere, een marktje in Vallouise, (zwem)meertje bij La Roche de Rame, prachtige stadjes (op 30-40 minuten rijden) als Briancon of Embrun. Voor degenen die meer uitdaging willen: neem een ijsbad in de rivier de Durance, klim naar een mooie top top 2500 meter, of huur een (elektrische) fiets. Natuurlijk kun je ook vooral de stilte en rust opzoeken op deze inspirerende plek, of aan de slag met dat boek dat je al zolang wil schrijven.

Er is plek voor maximaal 10 mensen.

Voel je welkom 🙂


Wat heb je gemist?


 • Familie Retraite – Op reis in jezelf en je gezin (16-18 juli 2020)

“Op reis in jezelf en je gezin – een beleving van betekenis!”

Met het hele gezin of als ouder met kind genieten op een inspirerende plek in Brabant! Een fijn samenzijn waar we elkaar inspireren door er simpelweg te zijn. Jezelf opladen met spel, ontspanning, yoga en gewoon samen zijn en genieten van heerlijk vegetarisch eten, de natuur, en ideeen om met nieuwe inzichten, energie en een gevoel van vrijheid thuis verder te gaan!

—- 👣 ———


 • 24 uurs Retraite Yoga & Meditatie (29 feb – 1 maart 2020)


 • Mini retraite 1 daags Speel en leef!

met yoga en systemisch werken

Wil je meer richting geven aan je leven en energie en blokkades opheffen? We gaan deze dag aan de slag met systemische oefeningen, meditatie, ademhaling, visualisatie en yoga. Je komt in contact met je innerlijke kind in allerlei fases. Emoties zijn deze dag kansen voor groei. Er ontstaat ruimte voor

lachen en huilen: levenslust, rust en ontwikkeling om keuzes te maken die bij je passen. Je gaat naar huis met energie en inspiratie voor het dagelijkse en een gevoel van vrijheid!


 • Mini retraite ‘Oost ontmoet west’ voorjaar 2020 in NL Heeswijk-Dinther

Is zingeving context onafhankelijk? Laat je uitdagen om je bakens te verzetten en zo je horizon te verbreden. We duiken de diepte in tijdens dit interactieve mini retraite (inclusief 1 nacht) met workshops met invalshoeken vanuit verschillende wereldtradities, yoga, vegetarisch eten, meditaties en tussendoor vrije tijd om het te laten bezinken in het natuurschoon van een mooie ruime tuin.


Meer info?